Ontario in de zomer 05
Canada,  Reisnieuws

9 tips voor Ontario in de zomer

Toronto is een prima uitvalsbasis om de afwisselende natuur van Ontario in de zomer te verkennen. En dat is nu extra makkelijk omdat Jet Airways dagelijks rechtstreeks op Toronto vliegt vanaf Schiphol. Of het nu stranden, meren, bergen of watervallen zijn, de Canadese provincie Ontario trakteert je op een ongekende natuurlijke schoonheid. Voor een mooie roadtrip samen of voor een vakantie met kinderen, 9 zomerse tips voor het land van de Maple Leaf!

 

1. De beroemde Niagara Falls

Must-see tijdens een vakantie in Ontario zijn de machtige Niagara Falls. Deze drie watervallen liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten; waarvan de Horseshoe Falls op Canadees grondgebied. Een boottocht over de Niagara-rivier met de Hornblower Niagara Cruises is een overweldigende ervaring, maar ook een helikoptervlucht is een onvergetelijke belevenis. Mocht je naast de Niagara Falls nog meer watervallen willen bezoeken; ook de Aubrey Falls en de Kakabeka Falls zijn aanraders.

 

Ontario in de zomer 03

 

2. Rotsschilderingen bij Mazinaw Rock.

In het zuidoosten van Ontario ligt Bon Echo, een park met verschillende meren waaronder Mazinaw Lake, het tweede diepste meer in Ontario. Daar vind je de bekende Mazinaw Rock, een 100 meter hoge rotshelling met 260 ‘native’ rotsschilderingen. Mooi om met een boot langs te varen of om er op eigen gelegenheid langs te kanoën. Maar je kunt er ook wandelen; er zijn routes van 1 tot 17 km. En inclusief kamperen op een van de 25 zogenoemde ‘canoe-in campsites’.

 

3. Kanoën bij The Grotto en Indian Head Cove

In Bruce Peninsula Park – één van de kleinere parken in Ontario – vind je niet alleen prachtige natuur, maar ook de beroemde rotsformatie The Grotto en de mooie inham Indian Head Cove. The Grotto – een grot met helderblauw water – ligt aan de oevers van Georgian Bay niet ver van de plaats Tobermory. Vanaf Cyprus Lake wandel en klim je er in ongeveer een half uur naartoe. The Grotto is zo populair dat je van tevoren een parkeerplek moet reserveren voor een verblijf van maximaal vier uur.

 

4. The Crack in Killarney Provincial Park

Vanaf Highway 637 brengt een 6 km lange maar moeilijke wandelroute – reken op 4 uur – je naar The Crack in Killarney Provincial Park. The Crack is een indrukwekkende kloof en een favoriet van outdoor-fans, vanwege het mooie panorama-uitzicht over heldere meren, bergen en bossen. Vanaf The Crack, wandel je hetzelfde pad terug tot aan de Highway. Loop je van daaruit door, dan kom je op de 78 km lange Silhouette Trail. De beste wandeltijd is van mei tot oktober.

Ontario in de zomer 02

 

5. De unieke Cheltenham Badlands

De Cheltenham Badlands is een gebied met een uniek landschap van glooiende heuvels en geulen in roodachtige en groene tinten. Om de zeldzame natuur van het gebied te beschermen, zijn ze bijna drie jaar lang gesloten geweest voor publiek. Maar deze zomer (2018) gaan de Badlands weer open. Je vindt de Cheltenham Badlands op een uur rijden van Toronto, in de buurt van de plaats Caledon. Er zijn nu prima parkeerfaciliteiten en nieuwe wandelpaden die verbonden zijn met de Bruce Trail, Canada’s oudste en langste gemarkeerde wandelpad.

 

6. Varen tussen de eilanden in 1000 Islands National Park

In de Sint Lawrence rivier liggen meer dan 1800 rotsachtige eilanden die samen het 1000 Islands National Park vormen. Je kunt het park bezoeken vanuit de stadjes Kingston en Gananoque. In de laatste plaats begint ook de Thousands Islands Parkway, een mooie autoroute door het gebied en langs de rivier. Daarnaast kan je in dit natuurgebied georganiseerde boottrips maken, maar ook, kajakken, wandelen, duiken en vissen. Het is leuk om aan land te gaan op één van de eilanden, waarvan een groot deel privébezit is. Bezoek bijvoorbeeld Just Room Enough, het kleinste bewoonde eiland ter wereld.

 

7. Picknicken en zwemmen op Flower Pot Island

Op een kleine 7 km ten noordwesten van Tobermory ligt Flowerpot Island. Dit eiland behoort tot het Fathom Five National Marine Park en is bekend vanwege de rotsachtige pilaren aan de kust die lijken op bloempotten. Het eiland is alleen te bereiken per boot. In een bezoek van 4 uur kan je de ‘flower pots’ zien, zwemmen en picknicken. Overnachten kan op een van de zes campings.

 

8. Sterrenkijken in het Torrance Barrens Reserve

Op ruim twee uur rijden vanaf Toronto vind je een dichtbebost gebied met rotsen en wetlands, het Torrance Barrens Reserve. Dit Dark Sky reservaat in het hart van Muskoka, is de perfecte plek voor stargazing. Hier is het ‘s nachts pikkedonker wat zorgt voor een spectaculaire hemel vol sterren én met een beetje geluk zie je aan het einde van de zomer het Noorderlicht. Wandelaars vinden in het Torrance Barrence Reserve drie mooie,gemarkeerde wandelroutes.

Ontario in de zomer 01

 

9. Natuur in wereldstad Toronto

Als je in Ontario in de zomer niet genoeg mooie natuur gezien hebt, dan kan je altijd nog terecht in de stadse natuur van Toronto. Op Toronto Island bijvoorbeeld. Maar je kunt ook naar de tuinen van Allen Gardens, Humber Bay Park, Queens Park of de Scarborough Bluffs bestaande uit kliffen tot wel 90 meter hoog langs het Ontariomeer. ‘The Bluffs’ telt maar liefst negen parken waaronder Bluffers Park met een pad dat leidt naar Bluffers beach voor een duik in het water.

 

Ontario in de zomer 04

 

 

Dit blog met 9 tips voor Ontario in de zomer is gebaseerd op een persbericht dat wij ontvingen van PR- en Marketingbureau Travelproof namens Jet Airways. Michal is als enige van ons in Ontario geweest en dan alleen maar in het meest zuidelijke puntje. Ze bezocht met de kinderen de Niagara Falls, Toronto en ze ging fossielen zoeken in de Rock Glen Conservation Area. Annemarie is ook in Canada geweest, maar zij bezocht de westkust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *