Thailand 02
Onze tips,  Vakantietips

Top 4: bestemmingen buiten Europa met kinderen

Wij beschrijven voor jou vier écht kindvriendelijke bestemmingen. Waarom zijn wij zo dol op deze landen? Je leest het hier!

1. Sri Lanka


Eigenlijk gaan wij in de wintermaanden nooit (ver) weg. De enige twee keer dat we weg zijn gegaan was op uitnodiging (Dubai en paar jaar later Oman). Terwijl ik het juist zo heerlijk vind in die donkere wintermaanden. Maar vaak wil ik een verre bestemming langer bezoeken dan een week of twee. En dat kan voor ons niet in de winter, aangezien wij aan de schoolvakanties vastzitten. Zomervakantie 2017 waren we in Sri Lanka, en dat is absoluut een kidsproof bestemming buiten Europa, óók voor de wintermaanden. Relatief korte afstanden om toch veel te kunnen zien en doen. Natuur, cultuur én lekker relaxen aan het zwembad of strand. De mensen zijn super vriendelijk, de voorzieningen doorgaans goed en er wordt behoorlijk goed Engels gesproken. Eten en drinken is heel gevarieerd en ook een ‘slechte eter’ komt niet om van de honger. Als je buiten de Kerstvakantie kunt reizen zijn de prijzen natuurlijk een stuk aantrekkelijker en zijn er vaak mooie aanbiedingen van hotels en/of excursies. Wij vlogen met Emirates naar Sri Lanka. Een maatschappij die de kinderen als prinsen en prinsessen behandelt. Fantastisch! Van een gezinsvakantie naar Sri Lanka krijg je zeker geen spijt. Of het nu in de zomer of in de winter is…..

Meer lezen? Zie Born to Travel.

2. Thailand

Thailand is altijd een goed idee met kinderen. Maar zeker als het bij ons koud en grijs is, is Thailand een topbestemming voor een vakantie met kinderen. In de eerste plaats natuurlijk omdat het er 24 uur per dag lekker warm is. Bovendien zijn de mensen aardig (en dol op kinderen), is het eten heerlijk, zijn de accommodaties over het algemeen heel mooi (en niet heel duur) en is er heel veel te zien en te doen…

Thailand 01

De eerste keer dat ik Thailand met de kinderen bezoek, maken we een rondreis van een maand (november). Vanuit Bangkok reizen we per auto en boot naar Koh Tao en Koh Samui. Daar pakken we het vliegtuig naar Chiang Mai vanwaar we via Sukhothai terugreizen naar Bangkok. We maken een uitstapje naar Ayutthaya en vliegen dan voor nog een paar dagen strand naar Koh Chang.

Thailand 02

De tweede keer in Thailand (vier weken) zijn we iets minder avontuurlijk; we hebben vooral behoefte aan rust. Vanuit Bangkok gaan we een paar dagen naar Hua Hin om vervolgens het vliegtuig naar Phuket te pakken. Dat is een gok, want het is zomer (dus regenseizoen) en dan is de westkust meestal niet de beste kust. Maar het weerbericht zegt van wel… In Kata Beach is het heel goed toeven. We hebben een fijn hotel en elke avond is er een bbq met verse vis op het strand… Vanuit Phuket reizen we door naar Railay Beach – echt zo’n fijne plek! – waar we slapen in een treehouse. En van daaruit dan naar Kao Lak, waar het helaas niet zulk mooi weer is en je goed kunt merken dat je er buiten het hoogseizoen bent (veel winkels en restaurantjes zijn dicht). Voordat we terugvliegen naar Bangkok, gaan we gewoon nog een paar dagen terug naar Kata Beach. Omdat het er zo heerlijk was…

3. Nieuw-Zeeland


Het is een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Nieuw-Zeeland is zo mooi, daar heb je zo’n lange vlucht gewoon voor over. Zelfs onze kinderen vinden dat, want ze gaan het liefst morgen weer terug. Natuurlijk zagen ze er van tevoren tegenop, zo lang stil zitten. Maar het was – met een tussenstop in Hongkong – eigenlijk heel goed te doen. Na aankomst in Auckland gingen we op familiebezoek en verkenden we het Noordereiland: we gingen naar Northland, de Waitomo Glowworm Caves en de geisers van Rotorua. In Wellington gingen we naar het superkindvriendelijke Te Papa Museum, echt een must-do als je met kinderen bent. We staken met de boot over naar het Zuidereiland en daar was de natuur zo mogelijk nog mooier! We wandelden in het prachtige Abel Tasman Park, bij de gletsjer Fox Glacier en het spiegelgladde Lake Matheson. Na een paar dagen relaxen in het gezellige Queenstown deden we een cruise door de Doubtful Sound, absoluut een van de hoogtepunten van onze reis. Wij gingen in de zomervakantie, dan is het daar helaas winter en dus soms best koud. Als je de kans hebt om in onze wintermaanden te gaan, dan zit je in het goede seizoen in Nieuw-Zeeland. Maar voor wie gebonden is aan de schoolvakanties: ook in de winter is het een aanrader!

Meer lezen? Op Ishetnogver.nl vind je veel blogs over Nieuw-Zeeland.

4. Zuid-AfrikaIk ben zelf met mijn kinderen niet buiten Europa geweest. Maar wel 3x in Zuid-Afrika. Omdat ik dit land aardig goed ken, weet ik ook wat er zo leuk kan zijn met kinderen. Ik zou rechtstreeks met KLM naar Kaapstad vliegen. Daar een paar dagen blijven, naar het aquarium gaan, langs Kaap de Goede Hoop rijden (en Chapman’s Peak) en lekker chillen in Camps Bay.
Daarna zou ik langzaam langs de kust rijden, Hermanus (walvissen vanaf het land spotten in het juiste seizoen), richting Wilderness en Addo (olifanten en malariavrij). Met een zijspoor naar Oudtshoorn, hier kun je naar de indrukwekkende Cango Caves (druipsteengrotten) en een struisvogelfarm bezoeken.

Zuid-Afrika al eens gezien en op zoek naar meer Afrikaanse avonturen? Lees op het blog van Annemarie over de reis die zij met haar gezin maakte in Namibië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *