cruisen met kinderen 02
Reisnieuws

Cruisen met kinderen; daar doe je het hele gezin een plezier mee

cruisen met kinderen 02

 

Heb jij wel eens een cruise met kinderen gemaakt? Of cruisen met kinderen overwogen als optie voor een vakantie met kinderen? Volgens de Cruise Lines International Association (CLIA) zou je ook – of misschien wel juist – met kinderen een keer voor een cruisevakantie moeten kiezen. Ze zijn ervan overtuigd dat je het hele gezin daar een groot plezier mee doet.

 

Kies de voor een cruisevakantie, dan kies je voor een compromisloze vakantie. Alles is inbegrepen en bij sommige rederijen varen kinderen zelfs gratis mee! Voor kinderen is aan boord van alles te doen, terwijl ouders kunnen sporten of een boek lezen aan het zwembad. En als het schip ergens aanmeert, kun je samen bestemmingen ontdekken.

 

Toffe activiteiten aan boord

Zwembaden zijn tegenwoordig standaard aanwezig op cruiseschepen, maar sommige schepen hebben daarnaast ook nog glijbanen of een surfsimulator op echte golven. Je kunt zipline over de dekken, racen als Max Verstappen in een net echte Grand Prix race simulator of vechten tegen aliens en zombies in een VR-game. Bowlingbanen, klimwanden, ijsbanen, 4D-cinema’s, kartbanen… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het aan boord van cruiseschepen.

 

cruisen met kinderen 03

 

Leuk voor iedereen

Geen vakantie met kinderen kan op tegen wat een cruise te bieden heeft voor het gezin. Aan iedereen is gedacht, maar met name de faciliteiten voor kinderen zijn geweldig. In het algemeen kunnen baby’s vanaf 6 maanden in de crèche terecht. Voor kleuter en kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er clubs gericht op specifieke leeftijdscategorieën. Zo kunnen kinderen makkelijk vriendjes vinden. Voor de oudere kinderen zijn er speciale hang-outs, met een nachtclub waar alcoholvrije cocktails worden geserveerd.

 

All inclusive

De flexibele dinertijden en de buffetrestaurants aan boord zijn een zegen voor families met kleine kinderen. Geen gedoe met vaste menu’s of dresscodes. Natuurlijk kan je kinderfavorieten als pizza’s en burgers krijgen. Maar de keuze is zo groot dat zelfs de moeilijkste eters iets lekkers kunnen vinden. En er is gratis fris en ijs! Wil je als ouders een keer een avondje met z’n tweetjes in alles rust dineren? Ook dat kan. Dan eten de kinderen gewoon in een van de kidsclubs.

 

cruisen met kinderen 01

 

Land in zicht

Een groot voordeel van cruisen met kinderen is dat je alle koffer maar één keer uit hoeft te pakken, terwijl je je toch verplaatst van het de ene plek naar de andere. En dat is fijn als je met kinderen reist. Als het schip overdag aanmeert bij een nieuwe bestemming, dan kan je kiezen uit meerdere leuke excursies gericht op gezinnen. Denk aan actieve excursies of een bezoek aan een interactief museum of een wildpark met het hele gezin. Zijn de kinderen nog erg klein of blijven ze liever aan boord? Ook dan kunnen ze in één van de kidsclubs terecht.

 

Fijne hut

Is iedereen aan het eind van een dag moe van alle activiteiten en indrukken, dan wacht de rust van de eigen hut. De familie-vriendelijke hutten hebben uitklapbare bedden voor de kinderen of zelfs connecting rooms. Nergens slapen jullie zo lekker als op een cruiseschip na een drukke dag. Terwijl het schip je meeneemt naar een volgende te ontdekken bestemming.

cruisen met kinderen 04

 

Geen van de dames van Expeditie Kids Enzo is nog wezen cruisen met kinderen. We kunnen dan ook niet uit eigen ervaring vertellen of het echt zo fijn is. Maar als het bij benadering zo leuk is als in dit filmpje, dan weet ik zeker dat ook onze kinderen er enthousiast van worden.

 

 

Heb jij ervaring met cruisen met kinderen? We horen er graag meer over… 

 

Dit blog is gebaseerd op een persbericht dat wij ontvingen van de Cruise Lines International Association (CLIA). De foto’s zijn afkomstig van Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *