Onze tips,  Vakantietips

De 4 leukste dierentuinen van Nederland

Dierentuinen en kinderen, het is zo ongeveer de perfecte combinatie. Zeker als je in die dierentuinen ook nog lekker kunt spelen, dan kan je er makkelijk een hele dag doorbrengen. Maar wat zijn nou de leukste dierentuinen van Nederland? Wij van Expeditie Kids Enzo kozen alle vier een topper op basis van onze eigen ervaring en zetten deze vier voor jou onder elkaar. Ken jij ze alle vier al?

 

1. Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna

Nadat we enthousiaste verhalen van anderen hadden gehoord, gingen wij twee jaar geleden voor het eerst naar Dierenpark Hoenderdaell. En wij waren ook enthousiast! De meeste dieren hebben veel ruimte in het park. Sommige dieren lopen vrij rond binnen een afgeschermd gebied, zoals de alpaca’s, wallaby’s en ringstaartmaki’s. Wat je echt niet wilt missen: het voeren van de maki’s (als je het niet erg vindt als er een maki op je schouder komt zitten tenminste). De jaagsimulator van Stichting Leeuw is ook bijzonder. Stichting Leeuw vangt ontheemde katachtige roofdieren op, zoals leeuwen en tijgers die ooit bij een circus hoorden. Als het mogelijk is worden de dieren weer uitgezet in Afrika, in het semiwild. Met de jaagsimulator leren ze dat ze soms wat moeten doen voor hun eten. In het dierenpark is ook een grote speeltuin met veel houten speeltoestellen. Niet voor niets dus, dat dierenpark Hoenderdaell door de ANWB ook in 2018 weer tot ‘leukste uitje’ van Noord-Holland werd uitgeroepen.

 

leukste dierentuinen van Nederland 02

 

 

Meer lezen? Dierenpark Hoenderdaell | Ishetnogver.nl

 

2. GaiaZOO in Zuid-Limburg

GaiaZOO  is echt een leuke en bijzondere dierentuin. En heus niet alleen omdat die in ons eigen (Zuid) Limburg ligt. Het park is vernoemd naar Gaia, godin van de aarde. Heel toepasselijk inderdaad omdat  je in één dag over de hele wereld reist. En dus zo alle diersoorten tijdens jouw reis ontmoet. Daar zitten trouwens bijzondere exemplaren bij. De verblijven zijn groot en open, met veel aandacht voor de natuur. Waardoor je soms wel even goed moet zoeken waar het dier zich ophoudt. Vaak vind ik dieren in dierentuinen wel een beetje zielig. Dat heb ik bij GaiaZOO echt een heel stuk minder door de bijzondere, royale, opzet. En ze hebben niet voor niets al zoveel prijzen gewonnen als ‘Mooiste dierentuin van de Benelux’ en ook dit jaar (2018) zijn ze wederom het ‘Leukste Uitje van Nederland’ volgens de ANWB. Overigens zijn de speelterreinen in GaiaZOO ook meer dan goedgekeurd door onze kinderen. Kortom een leuke dag voor jong en oud, klein en groot.

 

leukste dierentuinen van Nederland 01

 

3. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van de vier leukste dierentuinen van Nederland. Wij van Reiswijzer kids&co hebben al jaren een abonnement en komen er vaak. Maar we doen eigenlijk altijd maar een stukje. Het is namelijk best een grote dierentuin, waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Als je met de auto komt, start je waarschijnlijk in het nieuwe deel met het Oceanium en de werelddelen Noord- en Zuid-Amerika. Hier worden ’s zomers ook de roofvogelshows gehouden en vind je vlinderparadijs Amazonica. Loop je onder het spoor door, dan kom je in het oude deel. Hier vind je ook nog een groot aantal originele verblijven en andere elementen uit de begintijd van Diergaarde Blijdorp. Zoals de oude entree, waar je bezoek start als je met de trein of de metro naar Rotterdam gekomen bent (15 minuten lopen). In dit deel van de dierentuin vind je heel veel dieren uit Azië, Australië en Afrika. Maar ook de enorme speeltoren van de Oewanja Kinderjungle (met daarnaast een apart gedeelte voor de kleuters en peuters) en de indoor speeltuin Biotopia (in de Rivièrahal). Heb je geen zin om het hele rondje door de dierentuin te lopen? Er rijdt een treintje tussen de twee ingangen…

 

leukste dierentuinen van Nederland 04

 

 

4. Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een geweldige dierentuin! Je kunt hier op heel veel plekken klimmen en klauteren. Ken je dat? Heb je voor minstens twintig euro entree betaald voor de dierentuin, willen de kids alleen naar de speeltuin. Maar daar hebben ze in deze dierentuin iets op gevonden. Al bij binnenkomst kun je letterlijk door de volière klimmen en langs de hyena’s kruipen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Ook leuk, de glijbanen en klim-elementen zijn groot genoeg gemaakt voor ouders.
Daarnaast is er ook een dinopark, waar je zelfs kunt overnachten tijdens de speciale vadernachten!

Mijn tip: neem niet teveel mee aan bolderkarren en rugzakken vol eten en je kunt heel de dag achter je kids aan klimmen.

leukste dierentuinen van Nederland 06

 

leukste dierentuinen van Nederland 07

Meer lezen? Dierenpark Amersfoort | Wandernan

En… Ben je het met onze keuzes eens of heb jij een andere favoriete Nederlandse dierentuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *