Oostenrijk,  Reisnieuws

De Stubai Vallei is in de zomer een topbestemming voor actieve gezinnen

 

De Stubai Vallei in Oostenrijk is de perfecte plek om als gezin te genieten van het adembenemende Tiroler berglandschap. Niet alleen van de uitzichten vanaf de toppen maar ook van alle mooie plekken die je in de dalen en onderweg naar boven tegenkomt. De Stubai Gletsjer bijvoorbeeld, Serlesbahnen of de Elfer. Ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te doen. Wat dacht je van een hike door de regio Schlick 2000 of een avontuurlijke tour langs de WildeWasserWeg? En dan hebben we het nog niet eens over de culinaire hoogtepunten van dit gebied gehad. Met z’n zeven pieken, de Stubaier High Trail en de beste culinaire faciliteiten is de Oostenrijkse Stubai Vallei in de zomer een prima bestemming om sport, ontspanning en lekker eten te combineren.

 

Permanent ijs in de Stubai Gletsjer

Vanaf de parkeerplaats brengt de moderne 3S Eisgratbahn je in 12 minuten hoog de bergen in tot wel 2.900 meter boven de zeespiegel. Deze gondellift met z’n leren stoelen, panoramische ramen en gratis wifi maakt de tocht naar de gletsjer een onvergetelijke ervaring. WiI je nog hoger? Dat kan! De Schaufeljochbahn brengt bezoekers tot 3.165 meter boven de zeespiegel. Vanaf dit punt is het slechts een paar minuten lopen naar het summit platform Top of Tyrol. Deze uitkijktoren biedt onvergetelijke panoramische vergezichten over de ruim 100 omliggende bergtoppen van de Stubai Alpen en de Dolomieten. Het summit platform Top of Tyrolis door GEO Magazine zelfs genoemd als één van de tien meest spectaculaire uitzichtplatformen ter wereld.

 

Stubai Vallei - Top of Tyrol

 

Een tour door het permanente ijs in de Stubai Glacier Ice Grotto is een bijzondere, haast mythische ervaring. De blauwachtige glimmende wanden van deze duizend jaar oude gletsjer laten interessante patronen zien. Dit is ook een leuke plek voor kinderen. Zij kunnen hier proberen de BIG Family Ice Rally met moeilijke puzzels tot een goed einde te brengen.

 

Wandelgebied Schlick 2000

Wandelgebied Schlick 2000 in Fulpmes trakteert je op verschillende plekken op fantastische uitzichten. Van het Kreuzjoch bergstation op ruim 2.000 meter lopen verschillende goed aangegeven routes door de Dolomieten van Noord Tirol, ook wel bekend als de Kalkkögel. Stop bij het uitzichtpunt StubaiBlick en kijk vanaf hier je ogen uit over de omliggende bergen. Bekijk je de bergen liever bij zonsondergang? Ga dan mee op één van de drie zonsondergangstripjes die in augustus worden georganiseerd.

 

Stubai Vallei - Gletscherweg

 

Andere opties voor wandelaars zijn het alpine plant learning path, de nature trail, de nieuwe adventure trail of de disc trail. De meeste recente toevoeging aan het totaal van wandelroutes, is de Stubai tree house trail. Op deze één uur durende, rolstoelvriendelijke route naar Almgasthof Vergör, worden wandelaars uitgenodigd verschillende boomhutten te verkennen. In de zomer van 2018 wordt er zelfs een heuse schatzoektocht georganiseerd!

 

Actie en ontspanning op de Elfer

De berg van Neustift – de Elfer – staat ook wel bekend als het balkon van de Stubai Vallei. Iedereen die er ooit geweest is, zal beamen dat deze naam heel toepasselijkheid is. Vanaf de grootste walk-on sundial van de Alpine regio, kijk je uit over de flanken van de Kalkkögel, de Serles Richel, het Inntal en de Nordkette.

 

Stubai Vallei - Elferbahnen

 

In de zomer biedt de Elfer ook veel actieve mogelijkheden. Sterker nog, met twee single tracks voor afdalende fietsers en z’n ruwe oppervlakte, is deze berg erg in trek bij adrenaline junkies en bergbeklimmers. Ook onder paragliders en hanggliders is de Elfer favoriet.

 

Stille natuur en wilde rivieren

Ben je op zoek naar mooie en  ruige natuur dan is de Stubai vallei in de zomer de plek om erop uit te trekken. Loop langs het natuurwonder WildeWasserWeg, dat bezoekers laat kennismaken met de kracht van water. Tijdens de wandelroute in drie delen stop je bij een adembenemende canyon genaamd Ruets Katarakt, de Grawa Waterval en de brug bij de Langetal-Back. Vanaf deze zomer verbindt een nieuwe weg de WildeWasserWeg met de Mutterberger Klamm.

 

Stubai Vallei - Wildwasserweg

 

Family fun in Serlesbahnen

Ben je op zoek naar ontspanning voor het hele gezin, dan zit je ook goed in de Stubai vallei. De ultieme plek hiervoor is Serlespark, met haar grote groenblauwe zwemmeer en drie kleinere pools. Kinderen kunnen spelen in de ondiepe waterspeelplaats van Serles Waters. Direct naast het Serlespark bevindt zich het Serles treinstation, vanwaar meerdere keren per dag een trein rijdt naar het Maria Waldrast Klooster. Vanaf hier kun je de drie observatiedecks van Koppenneck,Karwendelblicken Serlesblickverder verkennen.

 

Dit blog is gebaseerd op een persbericht dat we ontvingen namens het Tourismusverband Stubai Tirol 2018. Voor wie dit gebied – net als de meeste dames van Expeditie Kids Enzo – niet kent…. Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Het dal wordt omgeven door 80 gletsjers en 109 toppen van meer dan 3000 meter hoogte en je vindt er dorpen als Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg. De Stubai Vallei is een veelzijdige en sportieve alpenbestemming met veel natuurschoon. Voor meer informatie: www.stubai.at/nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *