Duitsland,  Reisnieuws

Europa-Park opent indoor waterpark Rulantica

Op 28 november 2019 opende het Duitse Europa-Park officieel de deuren van zijn nieuwe indoor waterpark: waterwereld Rulantica. Ruim twee jaar is er aan dit tweede park gebouwd. Het ligt op een steenworp afstand van Europa-Park. Rulantica, waar alles draait om waterplezier, maakt een familiebezoek aan Duitslands grootste attractiepark en de regio van het Zwarte Woud nog aantrekkelijker. 

Waterwereld Rulantica ligt vlakbij Europa-Park en is één van de grootste waterparken van Europa. Het biedt bezoekers een unieke ervaring door de vele bijzondere waterattracties, maar ook door de originele sfeer. In Rulantica vind je geen subtropische palmbomen, maar Scandinavische sferen en fantasierijke ontwerpen. Het verhaal achter Rulantica – een eiland waarvan het niet duidelijk is of het echt bestaan heeft – is speciaal voor Europa-Park ontwikkeld en geïnspireerd op de Noordse mythologie.

indoor waterpark Rulantica 02

Avontuurlijke themazones

Indoor waterpark Rulantica telt 9 avontuurlijke themazones – 8 binnen en 1 buiten – voor de hele familie. De themazone Trølldal is speciaal gericht op de allerkleinsten. Oudere kinderen en volwassenen met een hang naar avontuur kunnen terecht in de themazones Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm. Mensen die meer behoefte hebben aan rust kunnen heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius.

indoor waterpark Rulantica 03

25 bijzondere waterattracties

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties. Duitslands grootste golfslagbad bijvoorbeeld, een lazy river van 250 meter en 17 glijbanen. Zoals de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen. Daarna klapt de bodem onder hun voeten weg en duiken zij in de diepte.  Buiten vind je nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op een van de 500 ligstoelen kunnen relaxen. Binnen vind je maar liefst 1.700 ligstoelen. 

De attracties zijn in principe geschikt voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen een leeftijds- en/of lengterestrictie. Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap.

indoor waterpark Rulantica 04

Een groot culinair aanbod

Rulantica heeft verschillende eet- en drinkgelegenheden. Het zelfbedieningsrestaurant Lumålunda bijvoorbeeld, met een uitgebreide menukaart. Het gezellige Kelpie Café waar gasten kunnen genieten van zoete lekkernijen. En snackrestaurant Snekkjas waar je een lekker tussendoortje kunt halen. Ook kunnen gasten ontspannen onder het genot van een drankje in één van de zwembadbars. Naast eet- en drinkgelegenheden vind je in Rulantica ook drie shops waar je een nieuwe zwemuitrusting of een klein souvenir kunt kopen en waar bezoekers gemakkelijk met een polsbandje betalen.

Aanvulling op Europa-Park

Indoor waterpark Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan Europa-Park. Er is een gratis pendelbus tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark, waar hotelgasten gebruik van kunnen maken. Naast de themahotels zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Een bezoek aan Rulantica

Waterwereld Rulantica is het hele jaar van 10.00 tot 22.00 uur open (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Op 31 december 2019 is Rulantica geopend tot 19.00 uur. Rulantica is gesloten op 24 en 25 december 2019, op 17 januari 2020 en (vanwege onderhoud) van 16 t/m 20 maart 2020. Europa-Park kent in tegenstelling tot Rulantica een winter- en zomeropenstelling. Actuele informatie en toegangsprijzen zijn te vinden op rulantica.nl.

Om het aantal bezoekers te reguleren, hebben gasten voor indoor waterpark Rulantica een ticket op datum nodig. Vanaf 3 maanden voor de bezoekdatum zijn losse dagtickets online te koop. Avondkaartjes (toegang vanaf 17.00 uur) zijn vier weken van tevoren verkrijgbaar. Hotelgasten hebben altijd de mogelijkheid een ticket bij hun reservering te boeken. Tickets zijn te bestellen op tickets.europapark.de

Dit blog is gebaseerd op een persbericht dat we ontvingen van Europa-Park (de foto’s zijn ook van Europa-Park). Nanda is fan! Ze schreef er meerdere blogs over, waaronder deze: https://www.wandernan.nl/europa-park/

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *