Onze tips,  Vakantietips

Expeditie Kids Enzo tipt 4 bijzondere buitenspeeltuinen

Voor een vrije woensdagmiddag, een warm weekend of een zonnige vakantie is een buitenspeeltuin een uitkomst. Zeker als zo’n speeltuin iets meer heeft dan alleen een schommel en een glijbaan en er voor alle leeftijden iets te doen is. Dan is zo’n speeltuin een fijne plek om met het hele gezin naar toe te gaan. Wij van Expeditie Kids Enzo houden ervan en daarom tippen wij 4 bijzondere buitenspeeltuinen.


1. Hof van Eckberge: buitenspeeltuin en meer

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Hof van Eckberge 01

 

Hof van Eckberge ligt in Eibergen in de Achterhoek. In de buitenspeeltuin staan leuke houten speeltoestellen, een kabelbaan en een air trampoline. Daarnaast zijn er een zand- en een waterpark (superleuk bij warm weer), een neveltuin en een doolhof. De allerkleinsten kunnen in een afgeschermde zone vlakbij het terras spelen met hun eigen speeltoestellen. Maar dat is nog niet alles! Er is ook mini-zoo met exotische dieren als alpaca’s, wallaby’s, stekelvarkens en wasbeertjes. Regent het? Geen nood, want binnen kun je bowlen op een van de vier bowlingbanen, lasergamen (vanaf 7 jaar) of spelen in de indoor speeltuin. Ouders kunnen ondertussen ontspannen genieten van een hapje en/of een drankje in het prima restaurant van Hof van Eckberge.
Adres: Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Hof van Eckberge 02

 

Wil je meer lezen over bijzondere buitenspeeltuin het Hof van Eckberge? Lees dan het blog dat Annemarie hierover schreef: https://www.ishetnogver.nl/nederland/hof-van-eckberge-veel-meer-dan-een-speelparadijs/

 

2. Voor elk wat wils in Familiepark Nienoord

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Nienoord 01

 

Familiepark Nienoord ligt bij Leek (Groningen) hoort zeker in de categorie bijzondere buitenspeeltuinen. Naast een groot glooiend grasveld vol speeltoestellen variërend van houten ridderkastelen tot en met trampolines en een toffe glijbaan met ‘bulten’ waar je met z’n zessen tegelijk op een matje vanaf kan (zo leuk!), is er een kinderboerderij en een modelspoorlijn. Als het regent kunnen de kinderen terecht in de overdekte apenkooi waar je als ouders ook droog kunt zitten. En fiets van daaruit dan ook even een rondje in een helikoper. Voor de wat oudere kinderen is er een doolhof en Expeditie Nienoord; een uitdagende route vol hindernissen door de natuur. In Familiepark Nienoord kan je je prima een dagje vermaken, dus neem de picknick mee (of koop iets in het park). Vergeet voor je weggaat niet om een rondje te maken met de stoomtrein net buiten het park. Een leuke belevenis voor klein en groot.

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Nienoord 02

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Nienoord 03

 

Familiepark Nienoord maakt deel uit van Landgoed Nienoord waarvan Borg (kasteel) Nienoord het middelpunt is. In de Borg is tegenwoordig Museum Nienoord gevestigd, met een unieke collectie rijtuigen en Grand Café Borg Nienoord. Verder is er op het landgoed een groot zwembad – het Zwemkasteel – met een binnen- en buitenbad met glijbaan. Toegangskaartjes voor alle attracties koop je bij het Infocentrum Nienoord (aan de parkeerplaats).
Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek

 

3. Vies worden bij Valdeludo in Echt

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Valdeludo 03

 

Van buiten spelen word je vies!  Lekker toch? Dus oude kleren aan, reserve kleding mee en hup naar Valdeludo in Echt (Midden-Limburg). Een super leuke, avontuurlijke en bijzondere buitenspeeltuin. Samen hutten bouwen, klimmen, spetteren met water, varen met het vlot, lasergamen, karten, survivalen en heel veel meer. Allemaal buiten. Met veel natuurlijke materialen. Er zijn geen binnen- of overdekte attracties. Dus check wel vooraf even het weer. Je kunt er terecht met kinderen van alle leeftijden. Voor iedereen is er iets te doen. En ja, ook voor (groot)ouders. Als je wilt, kun je je er een hele dag lang amuseren. Valdeludo is in de vakantie (regio Zuid) iedere dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Er is een hele grote parkeerplaats. Hou met mooi weer wel ook rekening dat ze veel fans hebben, dus kom gewoon op tijd en dan kunnen de kinderen echt heel veel spelen en uitproberen. Meer informatie vind je op hun website: www.avonturenparkvaldeldo.nl. Veel plezier en welkom in Limburg!
Adres: Bandertlaan 9, 6101 NL Echt

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Valdeludo 02

 

Bijzondere buitenspeeltuinen - Valdeludo 01

 

4. De Holle Bolle Buiten in Tuitjenhorn

 

 

Stap binnen in de wereld van koning Pa-radijs. Voor kinderen tot zeven jaar is hier een bad met verschillende glijbanen. De andere kinderen kunnen terecht in de speeltuin. Hier zijn huisjes en kastelen, en heel veel haagjes om achter te verstoppen, nestjes om in te schommelen, een kabelbaan, doolhof en een groot springkussen. Het allerleukst is misschien nog wel de grote waterspeeltuin. Een zachte ondergrond met daarop verschillende spuiters, fonteintjes en een grote boom die zo nu en dan water spuit.
Neem lekker grote handdoeken mee en ga liggen op een van de walletjes tussen de verschillende speelonderdelen en je hebt een topdag.

 

 

 

De buitenspeeltuin is in de zomer dagelijks geopend tot 19:00. Op het terras kun je heerlijk zitten met koffie, snacks en ijs. En op het terras buiten de speeltuin ook echt heerlijk à la carte eten. En tijdens het wachten kunnen kids gewoon lekker nog even doorspelen. Voor meer informatie: De Holle Bolle Buiten
Adres: Bongerdlaan 3, Tuitjenhorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *