Kindvriendelijke camping lolotte 01
Nederland,  Reisnieuws

De natuur als speeltuin op kindvriendelijke camping Lolotte

Hou je van kamperen en ben je (nog) op zoek naar een fijne plek? Naar een leuke camping die bij uitstek geschikt is voor een vakantie met kinderen van 0 tot 12 jaar? Op 28 april 2018 startten Aart en Sharon een nieuw avontuur: camping Lolotte. Een kindvriendelijke camping in Neede (op de grens van Gelderland en Overijssel) waar de natuur een bijzondere plek inneemt.

 

Natuuranimatie

Aart en Sharon zijn beiden natuurfanaten. Daarom draait het op camping Lolotte om het ontdekken en beleven van de natuur. ‘Door de kinderen spelenderwijs uit te dagen in de natuur en hen te prikkelen, hopen we ze meer over de wereld om hen heen te leren’, aldus Aart. En op deze mooie gedachte hebben ze hun concept gebaseerd.

Kindvriendelijke camping lolotte 03

Animatie is er dus wel op kindvriendelijke camping Lolotte, maar niet in de vorm van dansende animatieteams of verklede mascottes. Aart en Sharon gaan in plaats daarvan met de kinderen naar buiten om onder andere vuurtjes te stoken, modderkastelen te bouwen, vleermuizen te zoeken en verhalen te vertellen. Want de natuur, dat is voor kinderen toch eigenlijk de mooiste speeltuin.

 

Eenouderveld

Camping Lolotte richt zich als één van de weinige campings in Nederland ook expliciet op alleenstaande ouders en hun kinderen. Zij kunnen hun tenten opzetten op het eenouderveld. Leuk voor de ouders – met gelijkgestemden onder elkaar – en fijn voor de kinderen. ‘Omdat iedereen die daar staat, weet hoe het is om alleen te zijn, is het een kleine moeite om elkaar even te helpen’, is de gedachte.

Kindvriendelijke camping lolotte 02

Al met al is deze buitenspeelcamping voor bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers, onverschrokken padvinders en hun ouder(s) een mooie aanvulling op het campingbestand in Nederland.

Dit blog is gebaseerd op een persbericht van camping Lolotte. Wij zijn er zelf (nog) niet geweest. Wil je meer weten over camping Lolotte, ga dan naar hun website. Neede ligt in de achterhoek, een gebied waar ontzettend veel te doen is met kinderen. Zo schreef Annemarie een blog over Hof van Eckberge, een speelparadijs (en meer) op tien minuten rijden van Neede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *