bijzondere accommodaties in Finland
Reisnieuws

Slapen in bijzondere accommodaties in Finland

Tijdens een vakantie in Finland kun je terecht in duizenden hotels en motels. Maar je kan ook kiezen voor een onvergetelijke ervaring in een bijzondere accommodatie, waar je vanuit je bed de sterrenhemel of zelfs het noorderlicht kan bewonderen. Wat te denken van een overnachting in een hotelkamer gemaakt van blokken ijs, een iglo van glas, een houten ‘kota’ met een glazen dak, een luxe lodge, of beren spotten vanuit een hut? De meest bijzondere accommodaties in Finland op een rij!

bijzondere accommodaties in Finland
Aurora Village

Aurora Village
In de plaats Ivalo in het Noorden van Lapland ligt Aurora Village. In dit resort kun je slapen in ‘Aurora’ houten kota’s met glazen daken, ideaal om vanuit je bed het noorderlicht (Aurora Borealis) te spotten. De panoramische ramen van de vrijstaande huisjes zijn verwarmd, zodat er geen sneeuw op blijft liggen en je dus altijd een perfect uitzicht hebt.

Jávri Lodge
Rust, ruimte en stilte vind je in Jávri Lodge in Saariselkä. Dit kleinschalige hotel ligt in het Urho Kekkonen National Park, aan de rand van een meer. Het is een van de meest luxe accommodaties van Finland, waar alleen volwassenen mogen overnachten. Ooit was dit het buitenverblijf van de voormalige  president Urho Kekkonen. De huidige eigenaar liet het in 2017 grondig verbouwen met een strak en minimalistisch interieur. De vier Skyview Suites op de eerste verdieping hebben panoramische ramen van vloer tot plafond.

bijzondere accommodaties in Finland
Levin Iglut

Glazen iglo’s
Bij Levin Iglut nabij Levi in Noord-Lapland kun je overnachten in een glazen iglo. Er zijn 3 typen iglo’s, en families kunnen terecht in een Northern Lights House, met een woonkamer met fantastisch uitzicht op het landschap en de sterrenhemel. Als het uitzicht tegenvalt omdat het bewolkt is,  kun je op het plafond in de woonkamer het magische noorderlicht en een sterrenhemel projecteren.  

Arctic TreeHouse Hotel
Het Arctic TreeHouse in Rovaniemi is een prachtig complex met vrijstaande op palen gebouwde kamers. De kamers staan op een glooiende helling, en dankzij de grote ramen heb je een fantastisch uitzicht op de bossen en het noorderlicht. De daken van de kamers zijn bedekt met mos en passen dus mooi in de omgeving.

bijzondere accommodaties in Finland
Kalle’s Inn

Kalle’s Inn
De acht glazen huisjes van Kalle’s Inn liggen aan de Botnische Golf aan de westkust van Finland. De huisjes bieden zicht op de duizenden eilanden van de Kvarken-archipel. Vanuit de slaapkamer heb je een 180 graden uitzicht op de zee en de sterrenhemel.

Slapen in een kamer van ijs
In het Apukka Resort op een kwartiertje rijden van Rovaniemi kun je overnachten in  ‘blokhutten’ gemaakt van ijsblokken. Binnen schommelt de temperatuur van 0 tot –5 graden, maar je slaapt in een warme, isolerende slaapzak en op rendierhuiden. Of kies voor de Komsio-suite, een moderne versie van een tipivormige Sami-tent. Bovenin zit een glazen nok, zodat je vanuit je bed een geweldig uitzicht hebt.

Northern Lights Ranch

Northern Lights Ranch
Tweehonderd kilometer ten noorden van de poolcirkel, nabij de stad Levi, ligt de Northern Lights Ranch met 16 moderne vrijstaande blokhutten: Sky View Cabins. De slaapkamer is bijna helemaal van glas, zodat je perfect het landschap en het noorderlicht kan bekijken. Enkele Sky View Cabins hebben zelfs een eigen sauna en/of hot tub.

Een ijshotel in Kemi
Elke winter worden tonnen sneeuw en ijsblokken gebruikt om dit kasteel van ijs in de plaats Kemi aan de Botnische Golf op te bouwen. In het IceRestaurant365 kun je lunchen of dineren. Het resort heeft ook mooie ‘seaside glass villas’, houten accommodaties met zeezicht.  

L7 Lodge

De luxe L7 Lodge
Ten noorden van Ylläs ligt het kleine plaatsje Äkäslompolo, de locatie van het mooie Ylläshumina hotel. In 2018 kreeg de familie Qvist de kans om een wildernislodge te kopen, die ze vervolgens omtoverden tot een supermooie accommodatie. De Luxury Lodge L7 ligt in een bos van 28 hectare, pal aan een rivier en een meer, en grenst aan het prachtige Pallas-Ylläs Nationaal park.

SkyCabins van Hotel Ukkohalla
Hotel Ukkohalla in de regio Kainuu heeft op een berghelling 10 prachtige houten SkyCabins laten bouwen met schitterend uitzicht op de omgeving. De slaapkamers hebben glazen wanden en plafonds.

Wild Taiga

Beren spotten deluxe
Het gebied tussen Suomussalmi en Kuhmo, ten oosten van Kainuu, is waar Wild Taiga opereert – een groot aantal kleinschalige bedrijven die allerlei activiteiten voor toeristen organiseert. Een daarvan is beren spotten, vanuit een groot huis of vanuit je eigen luxe hut.

In welke van deze bijzondere accommodaties in Finland zou jij wel eens willen logeren?

Lees ook ons artikel over een vakantie in Finland in de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *