Texas met kinderen
De tips van ...,  Vakantietips

Vakantie in Texas met kinderen

In onze rubriek ‘De tips van…’ delen vakantiegangers hun persoonlijke vakantietips.

Gastblog door Evelyn Vincke uit België

Onze reis deze zomer ging naar Texas. Twintig jaar geleden hadden we thuis bij mijn ouders een uitwisselingsstudente uit Texas. Ze woonde zo’n 6 maanden bij ons. Zo zijn we uiteindelijk bij deze reisbestemming terechtgekomen. We konden elkaar na al die tijd eens terugzien en met de jongens op avontuur trekken. Een verslag van een vakantie in Texas met kinderen!

Dag 1:

’s Morgens vroeg vertrokken we vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Houston. Een 10 uur durende vlucht die prima verliep. Na alle paspoort- en douanecontroles (het is en blijft Amerika natuurlijk) konden we onze huurwagen ophalen bij de verhuurfirma. Dachten we. Door een verschillende naam op de voucher en de kredietkaart bleek dit niet mogelijk! Let daar dus zeker goed op, mocht je op reis gaan naar Amerika. We moesten dus een wagen huren voor 24 uur. Als we van het reisbureau in België de volgende dag een nieuwe voucher kregen, konden we de andere wagen komen ophalen. Op naar ons hotel Hilton Houston at Post Oak in het centrum van de stad.

Dag 2:

Na een goede nachtrust die veel te kort is door het uurverschil (7 uur vroeger) zijn we al om 4 uur ’s morgens wakker. Om 6 uur gaan we ontbijten in het hotel en de jongens hebben zin om wat te zwemmen. Na een half uurtje moeten we uit het zwembad, want het begint te regenen. Al vlug giet het en in geen tijd staan alle straten onder water. Zelfs de pick-ups komen geen meter meer vooruit. Een busje van het hotel slaagt er toch in om ons naar The Galleria te brengen. Dit is een heel groot winkelcentrum op 5 minuten van het hotel. Ze hebben er hele dure winkels, maar ook de betaalbaardere (Lego, Disney, Footlocker, H&M…) en een schaatspiste op de benedenverdieping! Na een uitgebreid bezoek aan het winkelcentrum rijden we terug naar de luchthaven om onze auto op te pikken. Gelukkig is het opgehouden met regenen. Voor we naar het hotel terugkeren bezoeken we nog het Children’s Museum of Houston. We stappen een kleurrijk gebouw binnen en hebben meteen twee enthousiaste jongens. Ze kunnen er heel veel dingen uitproberen: van vliegtuigjes maken uit papier tot moleculen nabouwen. Er is ook een klimparcours en buiten allerlei proeven die met water te maken hebben. Als je Houston bezoekt met jonge kinderen zeker een aanrader.

Dag 3:

Ruimtedag. We gaan naar Space Center Houston vandaag. Het is zeker even spectaculair als Kennedy Space Center in Florida. We bezoeken een trainingszwembad waar de astronauten die naar het ISS gaan, trainen onder water. Het coolste vinden wij het vliegtuig met spaceshuttle Independence erbovenop. Je kan hem al van ver zien staan, maar er echt doorheen wandelen is toch speciaal. Na veel oh’s en ah’s en het kopen van de nodige souvenirs keren we naar ons hotel terug. Daar pakken we onze koffers, want morgen rijden we naar Plano, een voorstad van Dallas.

Texas met kinderen
Space Center Houston

Dag 4:

Een autodag. Rond half elf ’s morgens vertrekken we voor een 4,5 uur durende rit. Daar hebben we deze keer geen hotel, maar we logeren er bij mijn vriendin en haar man thuis. Hun huis ligt in een wijk zoals je ziet in vele Amerikaanse films. We krijgen een rondleiding en krijgen wat tijd om ons op onze kamers te installeren. Mijn vriendin haar mama heeft voor ons gekookt. Ze is Mexicaanse en dus eten we taco’s. De jongens genieten ervan om met de meisjes te kunnen spelen. Helemaal anders dan een hotel en het valt hen reuze mee. Zij hebben immers de coolste kamer – de speelkamer – om te slapen. Na 21:00 uur vertrekken we nog naar de supermarkt om de nodige inkopen, want dat kan hier echt de hele dag en nacht, 24 uur en 7 dagen per week.

Dag 5:

Deze morgen wandelen we tot aan de school van de meisjes. Heel leuk om eens te kunnen vergelijken met onze scholen. Om 11 uur hebben we tickets voor het Sixth Floor Museum. Een museum op Dealey Plaza over de moord op president John F. Kennedy. We zien filmpjes over zijn bezoek aan Texas en heel wat foto’s. Er staat ook een grote maquette van Dealey Plaza die de FBI gebruikte bij het onderzoek, de trouwring van Lee Harvey Oswald ligt er, het servies waaruit de president ging eten na de parade…. We volgen de audiotour niet, want dat zou te lang duren met de jongens. We lezen de bordjes en leggen die aan de jongens uit. Op de bovenste verdieping kun je zien waar de schutter stond toen hij de president neerschoot en dat is indrukwekkend en toch wat beangstigend tegelijkertijd. Als we uit het museum buitenkomen, wandelen we even naar de plek van het fatale schot. Dit is met een kruis aangeduid op het asfalt. Vanaf Dealey Plaza is het maar 5 minuten rijden naar Reunion Tower. Dit is een toren van 171 meter met een uitkijkplatform van 360°. Bovenin is er ook een bar en restaurant. Wij gaan met de glazen lift omhoog en genieten van het spectaculaire uitzicht over de skyline van Houston. Later op de avond staat er nog een fotoshoot gepland. Een fotografe maakt schitterende foto’s van onze twee families samen.

Dag 6:

Zoals alle voorgaande dagen is ook deze goed gevuld. We krijgen een VIP-tour cadeau in het Dallas Cowboy Stadium. Het grootste overdekte stadium ter wereld ligt in Arlington en biedt plaats aan 100.000 mensen. Gigantisch! Een super gevoel wanneer je hier voor het eerst binnenwandelt. Meteen worden er foto’s genomen met het veld op de achtergrond (die kan je nadien kopen als souvenir. Best duur maar wel leuk). We krijgen een rondleiding van 1 uur en drie kwartier en er wordt gepraat over hoeveel tv-schermen er aanwezig zijn in het hele gebouw en de kleedkamers en loges. Net zoals je de Amsterdam Arena bezoekt, mag je ook hier tot aan de grasmat en kun je foto’s nemen in de persruimte. Leuk voor even, maar voor onze jongens duurt dit te lang.

Na de middag gaan we naar Six Flags over Texas. Dit pretpark ligt letterlijk in de achtertuin van het stadium. Het is heel heet buiten en we genieten van de vele waterattracties. Het water staat echt in onze schoenen maar de pret kan niet op. Tymo wil heel graag weten waarom dit bij ons niet kan en dus proberen we hem uit te leggen dat het hier het hele jaar zomer is en dat bij ons niet het geval is. We hoeven nergens echt lang aan te schuiven en het park is proper. Zeker doen als je in de buurt bent.

Dag 7:

Onze laatste dag in Plano. In de ochtend vetrekken we naar Fort Worth Watergardens. Wauw! Een oase verscholen midden in de stad. Grote stenen watervallen waar je helemaal naar beneden kunt met stapstenen. De afdaling is eigenlijk best gevaarlijk want er staan geen leuningen, maar ze is zeker de moeite waard. Je hebt er ook een Serenity pool en een Quiet pool. Zwemmen is er niet toegestaan, maar de jongen hollen van de ene kant naar de andere en worden heerlijk nat door water dat langs de muren naar beneden loopt op te vangen met hun handen en dan te spatten.

Texas met kinderen
De Watergardens

Na ons wateravontuur gaan we op cowboyavontuur in Fort Worth Stockyards. Dit is alles waar je aan denkt als je Texas zegt. Cowboy’s, BBQ, rodeo en longhorn-koeien. Twee keer per dag is er een wandeling doorheen de straten met longhorn-koeien. Tegen betaling mag je ook een foto nemen met een longhorn, iets wat onze jongens wel zien zitten. In het weekend zijn er ’s avonds ook rodeowedstrijden, maar wij zijn er op een andere dag. Voor we na een leuke dag opnieuw naar huis gaan, krijgen de jongens nog allebei een cowboyhoed uit een van de winkeltjes. Het worden stillaan echte Texanen.

Dag 8:

Afscheidsdag. We nemen afscheid van onze vrienden en rijden in 4,5 uur naar San Antonio. We rijden via Austin, waar we even halt houden om het Texas State Capitol te bezoeken. Zeker een stop waard, er zijn hele mooie tuinen met standbeelden. Je kan er genieten van wat verkoeling van de bomen. We moeten verder, want de jongens willen de WK-match van de Rode Duivels graag zien. Die spelen vandaag tegen Frankrijk. Het hotel waar we logeren is Holiday Inn San Antonio Downtown Market Square.

Dag 9:

Geen San Antonio zonder Sea World en dus zetten we onze bezoeken verder. We genieten van enkele shows en wat attracties. Er is ook een waterpretparkje aanwezig en dit biedt verfrissing op deze wederom warme dag. Na een pizza als middagmaal is het tijd om te vertrekken naar de beluga’s. Die lijken een beetje op een dolfijn, maar zijn wit en hebben een plattere kop. Ze behoren eigenlijk tot de walvisfamilie. We mogen met deze fascinerende dieren in het water. Met een wetsuit aan, want de temperatuur van het water is slechts 13°C! We leren waar ze leven, hoeveel en wat ze eten, welk geluid ze maken en mogen aan hun staartvin voelen. We krijgen een kus voor de foto (die nog duurder is dan op de andere locaties, maar ja wat doe je) en mogen ook even zwemmen in het water. Als we zwaaien met onze armen komen ze net voor ons hoog uit het water. Heel cool! Dit was best prijzig, ongeveer €115 per persoon. De jongens kunnen er nog steeds niet over zwijgen, dus zijn we toch blij dat we het deden.

Dag 10:

We rijden opnieuw hetzelfde traject als naar Sea World maar bezoeken vandaag Aquatica, het waterpretpark van Sea World. Je zou beide in 1 dag kunnen doen, maar wij wilden heel graag genieten en niet alles vlug vlug doen om het gezien te hebben. We hadden een dag vol waterplezier onder een stralende hemel. Het water is er echt heerlijk van temperatuur en er zijn glijbanen en zwembaden voor groot en klein. Puur genieten.

Dag 11:

Deze voormiddag genieten we van het zwembad van het hotel. Na de middag gaan we met het hotelbusje naar Downtown San Antonio. Niet echt ver van het hotel zo’n 8 minuten in totaal. Je zou perfect kunnen wandelen, maar het is er zo warm en er is zo weinig schaduw op weg ernaar toe dat dit niet echt verstandig zou zijn. We bezoeken The Alamo, een historische site waar de slag om the Alamo plaatsvond. De beroemde Davy Crockett sneuvelde er. Je bezoekt het zelfstandig en kan dus zoveel tijd nemen als je zelf wilt. Zeker een bezoekje waard. Daarna zochten we de weg naar de Riverwalk. Verscholen in de stad enkele trapjes naar beneden ligt de rivier de Riverwalk. Die is omgeven door een pad met aan 1 zijde hotels, bars en restaurants. Wat een prachtige plek! Je kan kiezen of je wandelt of de boot neemt om de rivier rond te gaan. Wij wandelen en kunnen stoppen waar we willen om iets te eten of te drinken. Eten doen we in het Hard Rock Café. Met de nodige T-shirts uit de shop sluiten we de avond af met een wandeling naar Tower of the America’s. Die bezoeken we niet want we deden al Reunion Tower, maar we nemen wel wat foto’s. Daarna bellen we het busje dat ons komt halen en naar het hotel terugbrengt. Weeral tijd om onze koffers te pakken, want morgen vertrekken we naar ons laatste hotel.

Texas met kinderen
Hotel Galvez and Spa

Dag 12:

De laatste lange rit van onze reis. Van San Antonio helemaal naar Galveston Beach. Een fikse rit die nog langer duurt door file in Houston. Na 6 uur rijden komen we aan bij Hotel Galvez and Spa. We eten er ’s avonds in het restaurant en gaan daarna nog zwemmen.

Dag 13:

Niets moet hier in Galveston. Gedaan met de strakke planning en genieten van onze laatste twee dagen. We liggen vandaag vooral aan het leuke zwembad en genieten van zalig nietsdoen. We lopen even langs bij de tentoonstelling op de benedenverdieping van het hotel. Het hotel is gebouwd in 1911 en is daarmee het oudste van Galveston Beach. Het is best prijzig, maar o zo mooi. Er zijn nog de oude balzalen en patio’s. Je kunt je zo voorstellen hoe het moet geweest zijn om hier zo lang geleden als welvarend persoon te komen genieten van al deze luxe. Zeker eens logeren is de boodschap. Na het avondeten wandelen we naar Pleasure Pier, een pier met daarop allerlei attracties. Aan de kassa kan je kiezen voor een duur ticket met toegang tot alle attracties of een goedkoper ticket om op de pier te wandelen. Wij kiezen het laatste en laten de jongens elk enkele attracties kiezen. Er zijn vliegende stoeltjes, een splash, een carrousel, botsauto’s, een basketbalspel, een achtbaan, een reuzenrad… Wat een plezier! We hebben ook geluk, want we zien vuurwerk vanaf de pier. Stillaan wordt het donker, de lichtjes gaan branden en overal rond ons heen is er muziek. Dit zullen we niet vlug vergeten. Moe maar heel tevreden wandelen we naar ons hotel terug.

Texas met kinderen
Pleasure Pier

Dag 14:

Onze laatste dag Galveston Beach vandaag. We genieten van de faciliteiten van het hotel en rijden langs de supermarkt om nog wat inkopen te doen. Al vlug gaat ook deze dag voorbij en is het tijd om onze koffers te pakken.

Dag 15:

Vliegtuigdag vandaag. Rond 10 uur checken we uit en rijden in een uurtje tot bij de luchthaven van Houston. Daar leveren we onze wagen af en wandelen tot bij de gate waar we om 14:30 uur onze vlucht hebben naar Schiphol.

Dag 16:

Omstreeks 7:30 uur komen we aan op Schiphol. Moe maar met koffers vol leuke herinneringen en ervaringen. Alle activiteiten die we deden waren echt leuk. Het enige minpuntje was dat de tour in het stadium heel lang duurde. Texas is een staat die niet zo toeristisch is, maar wel heel leuk om te doen. We hebben nog veel reisplannen maar zouden er zeker terug willen gaan.

Over de gastblogger:
Ik ben Evelyn Vincke, 39 jaar en ik woon samen met mijn man en kinderen (Milan van 10 en Tymo van 7) in Ingelmunster (België). We houden van zowel actieve vakanties als strandvakanties. Volgend jaar doen we het rustig aan in Portugal. Ik hou er heel erg van om leuke reisbestemmingen te zoeken voor ons gezin en mijn andere hobby is fotografie.

Wil jij ook je vakantietips voor een onlangs bezochte bestemming delen? Mail ons dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *