IJsland,  Reisnieuws

Tips voor een stop-over in kindvriendelijk IJsland

Wist je dat je met Icelandair de mogelijkheid hebt een stop-over te maken in IJsland op doorreis naar Canada of de Verenigde Staten? Dat is toch een mooie kans om twee (of meer) fantastische bestemmingen te combineren? En als je gaat reizen met kinderen is het ook nog eens de perfecte manier om een lange vliegreis te ‘breken’. Hoe kindvriendelijk IJsland is en hoe kidsproof en stop-over kan zijn, vertelt Icelandair je graag. Dit zijn hun tips voor een onvergetelijk bezoek aan het veiligste land en misschien wel de beste buitenspeelbestemming ter wereld.

 

Voor lekkerbekken

Waar denken kinderen aan bij IJsland? Natuurlijk, ijsjes! Voor het beste ijs ga je naar Valdís; een populaire IJslandse keten waar het ijs elke dag vers gemaakt wordt en waar je kan kiezen uit heel veel smaken. Van de klassiekers tot meer exotische smaken als roggebrood, bosbessen-skyr en het lekkerste vegan ijs. Een andere favoriete kindersnack die je geproefd moet hebben in IJsland is de hotdog, of pylsa. Voor de echte fans is er de eina með öllu, een hotdog compleet met gefruite uitjes, ketchup, zoete mosterd, rauwe uitjes en curry remouladesaus. De beste hotdog van het land eet je volgens de locals bij de wereldberoemde Bæjarins Beztu Pylsur in Rekyavik. En voor het ontbijt ga je naar één van de vele bakarí voor overheerlijke kaneelbollen en stoere IJslandse boterhammen.

Kindvriendelijk IJsland 03

Voor dierenvrienden

Kleine (en grote) dierenliefhebbers komen in IJsland zeker aan hun trekken. De wereldberoemde IJslandse paardjes die ruim 1.000 jaar geleden door de Vikingen werden meegebracht, zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, je kunt er ook geweldige (meerdaagse) ritten mee maken door het prachtige IJslandse landschap. Heb je daar niet genoeg tijd voor? Kinderen kunnen dagelijks terecht in de Reykjavik Family Park & Zoovoor een kort paardenritje. In deze mooie dierentuin zie je bijzondere lokale dieren zoals rendieren, nertsen, vogels en de parelwitte poolvos. En de  allerkleinsten kunnen dieren knuffelen en voeren in de prachtige IJslandse kinderboerderij.

 

Kindvriendelijk IJsland 01

 

(Outdoor) zwemmen

Een van de favoriete activiteiten van IJslandse gezinnen – en ook van de meeste kinderen – is zwemmen. Dat zwemmen is bijna een cultuur op zich! Bijna alle zwembaden op IJsland zijn openluchtbaden en krijgen hun warme water uit hete bronnen in de omgeving. Alleen al in en rond Reykjavík vind je 17 zwembaden. Kijk hier voor een overzicht van alle zwembaden.

 

Voor de jonge avonturiers

Niet alleen Reykjavík is hartstikke kindvriendelijk, ook de natuur van IJsland kan je prima ontdekken met kids. In het land van Vikingen en vulkanen is van alles te beleven en de tochten en tours zijn goed te doen met (kleine) kinderen. Er op uit trekken in de IJslandse natuur is eigenlijk altijd spannend en avontuurlijk…

 

Kindvriendelijk IJsland 05

 

Voor liefhebbers van sprookjes

De magische landschappen ven bijzondere natuurverschijnselen van IJsland zijn prachtig. Actieve vulkanen, zwarte stranden, sissende geisers en bubbelende waterpoelen; IJsland is het land waar elfjes en trollen zich thuis voelen. De IJslanders nemen deze bovennatuurlijke volkeren heel serieus; tot op de dag van vandaag worden nieuwbouwprojecten en snelwegen om vermoedelijke elvenonderkomens heen gebouwd. Het is dus echt mogelijk dat jullie in kindvriendelijk IJsland een elfje zien.

 

Walvissen spotten

Wil je walvissen spotten, dan zit je in IJsland goed. Van april tot september heb je de grootste kans deze bijzondere dieren te zien. En dat kan gewoon vanaf het land, wat natuurlijk fijn is met kinderen. In deze periode komen de walvissen naar de kust om daar naar voedsel te zoeken. Vanaf september is het walvisseizoen weer voorbij; dan trekken ze richting Zuid-Afrika…

 

Kindvriendelijk IJsland 04

 

Papegaaiduikers

Ken je de Papegaaiduiker al? Deze vrolijke vogel met z’n kleurrijke snavel en grappige gezichtsuitdrukking worden ook wel ‘de clowns onder de zeevogels’ genoemd. Op IJsland vind je de grootste kolonie ter wereld. Een must-see met kinderen! Je kunt ze op verschillende plekken langs de kust zien, bijvoorbeeld bij de vogelrots Dyrhólaey in het zuiden van IJsland.

 

Kindvriendelijk IJsland 02

 

Ben je enthousiast geworden en wil je met kinderen een stop-over maken in IJsland? Kijk dan op de site van Icelandair voor meer informatie. En natuurlijk kun je ook nog steeds gewoon een retourvlucht naar IJsland boeken met en zonder kinderen. Want eerlijk is eerlijk, alles wat in IJsland leuk is voor kinderen, is dat ook voor volwassenen!

 

Icelandair geeft speciale aandacht aan haar jongste passagiers. Kinderen tot 12 jaar krijgen een gratis maaltijd op alle vluchten. Er is een kids-only amenity kit met leuke spelletjes voor onderweg en er is een kinderprogrammering beschikbaar op het entertainmentsysteem.

 

Dit blog is gebaseerd op een persbericht van Icelandair. Wij van Expeditie Kids Enzo schreven nog niet eerder over IJsland, dus mocht je aanvullende tips hebben voor een stop-over in kindvriendelijk IJsland? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *