Tunesië met kinderen 08
Reisnieuws,  Tunesië

Tunesië met kinderen: gegarandeerd een avontuurlijke vakantie

Al eens aan Tunesië gedacht voor een vakantie met kinderen? Een vakantie vol strand, cultuur en avontuur, dat is wat Tunesië gezinnen (met oudere kinderen) te bieden heeft. Dwaal rond in de kleurrijke souks, snorkel in het helder water van de Middellandse zee, cruise per jeep door de Sahara of waan je Luke Skywalker uit de Star Wars-reeks op de fictieve planeet Tatooine. Dit en meer maakt Tunesië met kinderen een interessante bestemming.

 

 1. Mooie stranden & spectaculaire waterparken
  Tunesië heeft een kustlijn van 1200 km en dat betekent dat je er volop kunt zonnen, zwemmen, snorkelen en luieren op de mooiste stranden. Vooral de stranden bij Hammamet en Monastir in het oosten van Tunesië en die op schiereiland Djerba zijn aanraders. Zeker met kinderen, omdat het water niet alleen kraakhelder is, maar ook lang ondiep blijft. Ben je toe aan wat afwisseling, verruil dan het strand voor een waterpark. Er zijn voldoende hotels met een waterpark zoals bijvoorbeeld Aquasplash in Sousse, Caribbean World Thalasso Djerba of de Eden Club in Monastir.

 

Tunesië met kinderen 07

 

 1. Op de fiets naar sprookjesachtig Sidi Bou Said
  Sidi Bou Said is een Mediterraan dorp in bohemien-stijl. De charme van dit dorp zit ‘m in de kleine straatjes met wit-blauwe huizen, souvenirshops en markten zoals D’Art Lella Salha & de Metiers en leuke lokale cafés zoals Café des Delices. Sidi Bou Said ligt 25 km ten oosten van de hoofdstad Tunis en je kunt er op een avontuurlijke manier naar toe; op de fiets. Wil je meer te weten komen over Sidi Bou Said en Tunesië? Ga dan naar het Dar el-Annabi museum dat gehuisvest is in een voormalig zomerpaleis.

 

Tunesië met kinderen 06

 

 1. Tunis met souks, ruïnes en het Bardo museum
  Ook Tunis is een bezoek waard, met z’n medina’s, souks, ruïnes en heerlijke eettentjes. Aanraders zijn de parfummarkt Souq el Attarine, de oude Medina van Tunis, de Zitouna moskee en het groen van Parc du Belvedère waar ook een dierentuin is. In het Museum van Carthago met z’n Punische en Romeinse ruïnes, krijg je een lesje geschiedenis. En in het Bardo Museum– gelegen in voorstad Le Bardo – kan je je vergapen aan machtige Romeinse mozaïekcollecties.

 

Tunesië met kinderen 05

 

 1. Streetart op het eiland Djerba
  In het zuidoosten van Tunesië ligt het eiland Djerba, dé plek om cultuur en ontspanning te combineren. Je vindt hier niet alleen prachtige stranden, maar ook leuke bezienswaardigheden. Neem de hoofdstad Houmt Souk, waar je het Fort Borj el Kastil kunt afwisselen met shoppen of wandelen door oude wijken. Ook de eeuwenoude El Griba synagoge, op een paar kilometer rijden vanaf Houmt Souk, is een bezoek waard. Absoluut indrukwekkend is de streetart van Djerbahood bij het dorpje Erriadh, waar in 2014 150 kunstenaars voor een project de muren hebben voorzien van verbluffend mooie art.

 

Tunesië met kinderen 01

 

 1. Star Wars in de Sahara
  Ga je naar Tunesië met kinderen die wat ouder zijn, dan is het zuiden van dit land het ontdekken waard. Zeker als ze van Star Wars houden! In het zuiden van Tunesië – 125 km ten zuiden van Djerba – vind je bijvoorbeeld Tataouine, de naamgever van de fictieve planeet Tatooine van Luke Skywalker ui Star Wars. Hier begint de Saharawoestijn die bijna de helft van het land bedekt. De Sahara bestaat niet alleen uit zand, maar uit een mix van bergen, woestijnplateaus en kliffen met Berber-dorpen als Chenini, Douiret en de verbazingwekkende woestijnkastelen van Ksour.

 

Tunesië met kinderen 02

 

 1. De grotwoningen van Matmata
  In het zuidelijkste puntje van Tunesië ligt Matmata met zijn grotwoningen. Huizen van troglodieten worden ze ook wel genoemd. Deze traditionele huizen zijn ooit met de hand uitgegraven tot dieptes van wel 10 meter en bestaan uit unieke structuren die onderling met elkaar verbonden zijn. Als je de tijd hebt, kies er dan voor om net als Luke Skywalker in zo’n grotwoning te overnachten. In de Star Wars films A New Hope en Attack of the Clones sliep hij in Hotel Sidi Driss…

 

Tunesië met kinderen 03

 

 1. Oases en watervallen rond Tozeur
  In Tunesië vind je veel oases zoals Tozeur, Chebika, Tamerza en Midès. Tozeur is zelfs een oase en stad ineen. In de Oudheid wat deze stad een buitenpost voor de Romeinen, nu is Tozeur beroemd om de 200 waterbronnen, ontelbare dadelpalmbomen, de Medina en het Chott el Djerid zoutmeer. In de omgeving van Tozeur kan je goed hiken door spannende oasekloven en langs canyons met verkoelende watervallen, waaronder de Tamerza watervallen.

 

Tunesië met kinderen 04

 

 1. Per 4×4 door Tunesië
  Wil je Tunesië met kinderen niet op eigen houtje verkennen? Regel dan een tweedaagse jeeptocht met The Sahara Explorer. Deze spannende trips vertrekken onder meer vanuit Hammamet. Tijdens zo’n tocht krijg je een goede indruk van wat Tunesië allemaal te bieden heeft. Met stops bij het Romeinse amfitheater van El-Djem, een kamelenritje in de Sahara bij Douz, een blik op zoutmeer Chott El Jerid en het groen van dadelstad Tozeur inclusief oasedorpen als Tamerza. En natuurlijk slaap je onderweg in een bedoeïenentent.

 

Dit blog is gebaseerd op een persbericht dat we ontvingen van Travelproof namens Discover Tunesia. Ik stelde hen wat vragen over de veiligheidssituatie…

 

Veiligheidssituatie

De veiligheidssituatie in Tunesië is niet in alle gebieden even stabiel. Buitenlandse Zaken geeft aan dat er in heel Tunesië een risico is op terroristische aanslagen en raadt reizen naar de grensgebieden met Libië en Algerije, de woestijngebieden ten zuiden van de stad Tatouine, het Chaambi-gebergte en de stad (en omgeving van) Kasserine af. Bij de kwalificatie ‘let op; veiligheidsrisico’s’ – die voor het grootste deel van Tunesië geldt – hoort de kleur geel. Deze kwalificatie geldt voor veel landen in Afrika (waaronder Zuid-Afrika dat toch als veilig en kindvriendelijk wordt gezien), Zuid-Amerika en Azië.

 

Ik vraag me af of ze gezinnen geen onverantwoord risico laten nemen door ze aan te raden naar plaatsen te gaan die in het oranje gebied of zelfs op de grens met het rode gebied liggen. In antwoord hierop geeft Travelproof aan dat ze ook de plekken die in oranje of rode gebieden liggen, bezoeken tijdens persreizen en travel trade-reizen. Deze gebieden worden door andere Europese landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië, wel als veilig en bereisbaar beoordeeld. Daarnaast geeft Travelproof aan dat veiligheid (net als vaccinaties) een onderwerp is waarover zij niet kunnen en mogen adviseren. “Wel of niet gaan, blijft uiteindelijk de keuze en verantwoordelijkheid van de reiziger zelf. We willen vooral blijven inspireren en informeren over datgene wat op de bestemming te zien en te doen is.”

 

Meer informatie over Tunesië vind je hier: www.discovertunisia.com. De foto’s komen van Pixabay.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *