Great West Way in Engeland 02
Reisnieuws

Verken de nieuwe reisroute Great West Way in Engeland

Tussen Londen en Bristol is een nieuwe reisroute beschikbaar die op verschillende manieren kan worden afgelegd. De Great West Way in Engeland combineert reizen over de weg, te voet, per fiets, over het spoor en over het water. Het is daarmee de eerste reisroute in zijn soort.

De nieuwe reisroute is – alle opties bij elkaar opgeteld – in totaal maar liefst 500 mijl lang (ongeveer 805 km) en bestaat uit bereisbare routes via de Theems, het Kennet & Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden. Het totaal aan routes tussen Londen en Bristol doorkruist zes districten

   Great West Way in Engeland 04

 

Echte Engelse ervaring

De Great West Way in Engeland biedt toeristen een typisch Engelse ervaring. De route voert reizigers door de meest ansichtkaartwaardige landschappen, langs prachtige steden en pittoreske dorpjes. Het maakt daarbij niet uit met welk vervoersmiddel de route afgelegd wordt, Onderweg kunnen drie UNESCO-werelderfgoed sites bezocht worden – de Kew Gardens, Stonehenge en Bath, met de Romeinse baden – net als drie ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ – de Chilterns, Cotswolds en North Wessex Downs. Ook andere iconsche Engelse gebouwen als Hampton Court Palace en Windsor Castle zijn gelegen aan de Great West Way. En natuurlijk zijn overal langs de route pubs, tearooms, brouwerijen, wijngaarden en restaurants met (of zonder) Michelin-ster te vinden.

 

Great West Way in Engeland 03

 

Zelf je reis uitstippelen

Wie van plan is de Great West Way in Engeland te gaan verkennen, kan een eigen reisplan maken op GreatWestWay.co.uk. Op deze nieuwe website vinden bezoekers een interactieve kaart, insidertips, een evenementenkalender en een planningstool voor het organiseren van rondleidingen op maat. Via de website kunnen bovendien dagexcursies naar bezienswaardigheden geboekt worden die goed bereikbaar zijn vanaf de route, zoals zoals Salisbury, Stourhead en Cheddar Gorge. Bristol Airport en Great Western Railway zijn volwaardige partners in het project en zullen ervoor zorgen dat de route zo toegankelijk mogelijk is voor degenen die per trein of vliegtuig aankomen.

 

Great West Way in Engeland 01

 

Arrangementen

Voor wie geen zin heeft om zelf een reisroute uit te stippelen… Er zijn ook reisarrangementen die worden aangeboden door touroperators. 4- tot 8-daagse reizen bijvoorbeeld, inclusief fiets- of wandeltochten onder begeleiding van een gids. Lees hier alles over de mogelijkheden daarvan, of ga direct naar de website van de Nederlandse touroperator House of Britain om de mogelijkheden te bekijken.

 

Annemarie was eerder in deze regio en schreef er verschillende blogs over. Je vindt ze via de kaart op de site van Expeditie Kids Enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *