Reisnieuws

Wintersport in Griekenland, Chili of Korea – 8 alternatieven voor skiën in de Alpen

Hoewel Nederlandse toeristen in de zomer graag nieuwe bestemmingen ontdekken, zijn ze in de winter geneigd terug te vallen op bekende wintersportbestemmingen. En dat is zonde! Want er zijn ook heel veel meer avontuurlijke wintersportbestemming. Denk eens out-of-the-box en ga bijvoorbeeld skiën in Afrika of bestel een souvlaki op de piste in Griekenland. In deze lijst vind je 8 alternatieven voor skiën in de Alpen.

 

Zuid-Korea

Heb je altijd al een Olympische afdaling willen maken? Denk dan een aan Zuid-Korea voor een skivakantie? Dit Aziatische land organiseerde in 2018 de Olympische winterspelen in Pyeongchang. Het heuvelgebied rond de stad werd hiervoor omgetoverd tot heus wintersportoord met maar liefst 4 skigebieden en een gezamenlijke 53 kilometer aan afdalingen. De accommodaties zijn spiksplinternieuw en van de hoogste kwaliteit.

 

Polen

Ook in Polen vind je ‘s winters besneeuwde bergtoppen. De grotere Poolse skigebieden zoals Zakopane in het Zuiden, staan bekend om hun relatief makkelijke pistes die bij uitstek geschikt zijn voor langlaufers, beginnende skiërs of gezinnen met kleine kinderen. Je kunt er urenlang skiplezier hebben. Een groot voordeel van Polen ten opzichte van de andere alternatieven voor skiën in de Alpen is, dat het er beduidend goedkoper is. Dat is ook een belangrijke reden dat steeds meer mensen Polen weten te vinden voor een wintersportvakantie.

 

Georgië

Ook Georgië is een relatief goedkope wintersportbestemming in vergelijking met wintersportgebieden in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. Tot voorkort wisten niet vele mensen dat je ook in Georgië heerlijk kunt snowboarden of skiën. Maar na het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol – dat zich in 2018 in Georgië afspeelde – wint het Oost-Europese land snel aan populariteit. De komst van nieuwe toeristen heeft lokale ondernemers genoodzaakt tot het investeren in nieuwe liften en skischolen waardoor je er veel nieuwe voorzieningen vindt. Ook is het steeds makkelijker om er materiaal te huren.

 

 

Griekenland

Gooi eens geen bikini en slippers in je koffer als je op vakantie gaat naar Griekenland, maar skibroeken en wanten.  Hoewel Griekenland bekend staat als strandbestemming, kun je er ’s winters ook prima skiën of snowboarden. In het skigebied Parnassos bijvoorbeeld, dat op nog geen 2 uur van Athene ligt. Van daaruit kan je bovendien makkelijk het beroemde orakel van Delphi bezoeken. Wintersport wordt steeds populairder onder de Grieken, waardoor het gebied zich in rap tempo ontwikkelt. Kortom, souvlaki, sirtaki en… après-ski!

 

Andorra

Het dwergstaatje Andorra ligt verscholen tussen de toppen van de Franse en Spaanse Pyreneeën. Het kleine lang is nog onbekend bij het grote publiek maar staat zeker op de radar van fanatieke wintersportliefhebbers. Het wintersporttoerisme er een stuk minder massaal dan in buurland Frankrijk, maar de pistes en het uitzicht zijn er minstens net zo prachtig.

 

Spanje

In het zuiden van Spanje – ver van de Costa’s en hoog in de bergen – liggen de skigebieden van de Sierra Nevada. Hier kunnen boarders en skiërs zich helemaal uitleven. Ook in het noorden, in de Spaanse Pyreneeën, zijn wintersportplaatsen te vinden. Het skigebied Baqueira-Beret bijvoorbeeld, met maar liefst 146 kilometer aan afdalingen. Daar ben je wel een weekje zoet mee…

 

 

Marokko

Skiën in Afrika? Dat kan zeker! Want ook Marokko is één van de alternatieven voor skiën in de Alpen. Wie echt eens iets anders wil, bindt hier dan de latten onder. De meeste pistes vind je in het Atlasgebergte, bijvoorbeeld in Oukaïmeden, Ifrane en Mischliffen, maar deze zijn relatief onontwikkeld. Verwacht hier dus geen luxe resorts en moderne materialen. Op sommige pistes zijn zelfs geen liften en worden wintersporters omhoog gedragen door ezels. Dat is toch uniek? Vanaf de hoogste toppen van de Atlas kun je overigens de Sahara zien liggen.

 

Chili en Argentinië

En dan natuurlijk de topper als het op alternatieven voor skiën in de Alpen aankomt; het Andesgebergte in Chili en Argentinië. Hier kunnen gevorderde wintersporters die graag off-piste gaan en niet terugdeinzen voor een gewaagde afdaling hun hart ophalen. Vergeleken met de Alpen liggen de meeste skigebieden hier liggen gemiddeld zo’n 1000 meter hoger, waardoor er in de winter altijd genoeg sneeuw ligt. Voor een extra adrenaline-boost, laat de echte durfal zich door een heli op een van de onherbergzame toppen van de Andes droppen, om vervolgens door de ongerepte sneeuw naar beneden te glijden. Als dat geen onvergetelijke ervaring is! Gelukkig richten de skigebieden in het Andesgebergte zich niet alleen op adrenaline-junks en zijn er genoeg (iets) makkelijkere pistes te vinden.

 

Dit blog is gebaseerd op een persbericht van VakantiePiraten dat we ontvingen via Check-in PR. De dames van Expeditie Kids Enzo hebben geen ervaring met deze alternatieve wintersportgebieden. Jij wel? Laat het ons weten!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *